Air Show Rudniki 2025

Maciej_Adamczyk

Air Show Rudniki 2025

Post autor: Maciej_Adamczyk » 07 sie 2025, 11:19

2 Sierpnia 2025 odbyła się pierwsza edycja Air Show Rudniki, na lotnisku Aeroklubu Częstochowskiego Rudniki. Pewnie specjalnie bym się tam nie wybrał, ale akurat przechodziłem w pobliżu z tragarzami…

Mimo pewnych drobnych niedociągnięć organizacyjnych impreza wypadła zaskakująco dobrze. Była cześć dzienna, była (bardzo udana) nocna, dobry komentarz. Chciałoby się więcej uczestników (niektórzy startowali po 2 – 3 razy, aby wypełnić program), no ale to nowa impreza na mapie pokazów i organizatorzy zabrali się za organizację zaledwie kilka tygodni przed datą pokazów.

Jeśli będzie w przyszłym roku – jadę znowu. Choć trafiłem na informację, że Aeroklub Częstochowski ma problem – nie jest właścicielem działek, na których jest pas startowy, a jedynie je dzierżawi. Tymczasem jeden z właścicieli tych działek nie płaci podatku od nieruchomości, pojawił się komornik i będzie próbował nieruchomość sprzedać. A podobno nie wszyscy potencjalni inwestorzy są zainteresowani zachowaniem pierwotnego charakteru tego miejsca. No nic, zobaczymy. A tymczasem kilka zdjęć z imprezy.
Załączniki
DSC_3452 kopia ps1.jpg
DSC_8879 kopia ps1.jpg
DSC_9203 kopia ps1.jpg
DSC_1373 kopia ps1.jpg
DSC_1771 kopia ps1.jpg
DSC_0891 kopia ps1.jpg
DSC_2332 kopia_ps1.jpg
DSC_0273 kopia ps1.jpg
DSC_0507 kopia ps1.jpg

Awatar użytkownika
Jacek Waszczuk

Re: Air Show Rudniki 2025

Post autor: Jacek Waszczuk » 10 sie 2025, 18:11

Hej Maciej patrząc po zdjęciach impreza udana biorąc pod uwagę że to pierwsza edycja wyszło nieźle
Z części nocnej dało się coś więcej wyciągnąć ?

Maciej_Adamczyk

Re: Air Show Rudniki 2025

Post autor: Maciej_Adamczyk » 11 sie 2025, 14:30

Dało się, ale rezultat nie powala, przy czym to efekt moich braków warsztatowych. Organizatorzy zapowiedzieli że za rok druga edycja. I nawet jest już data 1 sierpnia. Tyle, że jeśli odbędzie się wreszcie Hradec to będzie dylemat gdzie jechać. Choć ja chyba jestem nieco bardziej za Hradec. No ale się zobaczy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „2025”